Teemu Nikki: Nimby (2020) **(***)

Elokuva on kuvattu Forssassa

 

"Ei puhuta uskonnosta ja politiikasta", todetaan elokuvassa missä kaikki on ilmiselvää uskontoa ja politiikkaa. Elokuva on ulkonaisesti välillä tosi väkivaltainen, mikä minun mielessäni vie uskottavuutta. Mutta perussanoma korvaa puutteita.

"Teidän ei tarvitse rakastaa tai pitää toisistanne, mutta teidän on suvaittava toisianne". Satuin sunnuntaina lähettämään ÅU:hun kommentin: "En regeringsfråga. Hur tolerant måste man vara för att tolerera extrem intolerans? Eller ska de intoleranta besluta det också?
L.L.

Nästan tvåspråkig, 80 år, Åbo.

Elokuvassa on kysymys siis maahanmuuttajista, lesboista ja jopa vapaan seksin harrastajista. Toki tiukimmat ja fyysisimmät väkivaltaisuudet koskevat maahanmuuttoa, mutta perushavainto elokuvassa lienee, että jokaisella on suvaitsevaisuudessa oma sokea kohtansa, mikä liittyy omiin elämänkokemuksiin.


Elokuva kannattaa katsoa farssimaisuudestaan huolimatta jo nykyisen hallituksen kompuroinnin takia. Ehkä on hyvä perehtyä myös tutkimukseen, joka osoittaa että somesssa politiikkaa seuraavat yliarvioivat poliittiset tietämyksensä ja tämä ylivertaisuusvinouma lisää disinformaatiota. Se vaikutus on demokratiaa vähentävä ja vaikuttaa jopa vaalituloksiin ääripäitä suosien.


Viisi tähteä teemasta, kolme pois turhasta väkivallasta



Kommentit