Syrjään jäänyt sydän (doc) ***

Syrjään jäänyt sydän

 

Sympaattisen oloinen 43-vuotia työtön atk-mies kertoo näennäisen avoimesti yksin jäämisestään. En halua psykologisoida saatikka esittää moraalista näkökulmaa miksi on käynyt niin, ettei hän ole löytänyt kumppania tai edes hiukankin jatkuvaa ihmissuhdetta. Osasyy on dokumentin lyhyys, siinä ei paljon avata tilannetta tai sitten on vaara heppoisiin tulkintoihin Ja ne jos mitkä saattaisivat osua siten, että tuo mies - tai kenties joku läheinen loukkaantuisi.


Dokumentin pakotta myös jäädä kolmeen tähteen mutta silti suosittelee sitä. Ja toivottavasti joku tulkitsee jotain

Kommentit

  1. Näitä Sauleja Suomessa riittää. Tuomari Nurmion sanoin "sä olet yksin yksinäinen, mä olen yksin yksinäinen, mä olen onnen kerjäläinen". Vuorovaikutus- ja kohtaamistaitoja pitäisi opettaa pienestä pitäen.

    VastaaPoista
  2. Dokumentin mies sanoi luottamuksen syntymisen vievän häneltä vuosia. Niinpä hän valitsi ennemmin seurustelun koneen kanssa kuin riskin ottamisen, jota ihmissuhde voisi tuoda tullessaan. Mies itse tunnisti olevansa huono riskinottaja. Sen tiedostamisessa voi olla alku muutokseen. Haavoitetuksi ja hylätyksi tulemisen pelon voittaminenhan ei onnistu suojautumalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastausta molemmille. Olen itse ajautunut tilanteeseen, että en vahingossakaan lyö lyötyä. Onneksi anonyymitkään eivät niin tehneet, vaan yrittivat ymmärtää,
      Onko niin että koneen ksndds on helpompss, mutts pitemmän päälle tyhjänpäiväistä. Ja onko tämä blogikin askel koneen suuntaan.

      Poista
  3. Tarkoitukseni ei tosiaan ollut syyllistää kommentilla "näiden Saulien" määrästä, vaan viitata siihen, että arviolta joka viides kärsii yksinäisyydestä. Sauli oli rohkea, kun antoi ongelmalle kasvot. Moni häpeää yksinäisyyttään ja sosiaalisten tilanteiden pelkoaan. Jotain tarttis tehdä, mutta mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletan ymmärtäväni niin viestisi tarkoituksen kuin sisällönkin. Aloin ajatella tuota julkisuutta - siis - lyhytdokumenttia. Risto Jarvan elokuvassa Kun taivas putoaa, keltaisen lehdistön toimittaja (Erkki Pajala) haastattelee kehitysvammaista mm. hänen seksielämästään. Jarvan kohteena on Hymy lehden sensaatiotoimittaja Veikko Ennala.
      Elokuvassa kehitysvammaisen kertova juttu saa seurauksekseen itsemurhan.
      Olen itse vahva julkisuuden kannattaja, mutta somen nimimerkkijutut ovat joskus pöyristyttäviä. Onneksi tämä blogi ei ole sille tielle eksynyt.

      Poista

Lähetä kommentti