Martin Scorcece: Illasta aamuun (1985) **

Paul ja Marcy

 

New Yorkin Sohoon 1980-luvulla sijoittuva, mikä voi elokuvana olla muka hauska. Samalla kertoo niin sekopäisistä, kummallisista, haavoittuneista, kovettuneista ja toki rikollisistakin ihmisistä, että vähempikin olisi minulle riittänyt.


Paul (Griffin Dunne) on kyllästynyt tekstinkäsittelijä, joka monen edellä kuvatun, ( mm. Marcy) naisen ja miehen kautta jää kiipeliin osin rahojen puutteessa Sohoon. Varsinkin elokuvan naiset tuntuvat mieskatsojasta ja varmaan Paulistakin tosi häilyviltä, ja ajavat Paulin pakenemistilanteisiin, jotka tulevat nekin yhä uskomattomammiksi. Häntä epäillään alueella tapahtuvista varkauksista, ja toisaalta ainakin häntä jahtaavia voi jotenkin ymmärtää.


Mutta niin sekaista jenkkikamaa elokuva on, että millään en ainakaan voinut missään vaiheessa tykätä sen katselemisesta. Ihan loppuratkaisu - paluu tietokoneen viereen tuntui helpottavalta. Pitää siis varmaan olla ns. elokuva-asiantuntija antaakseen enemmän tähtiä, vaikka toki vakaviakin kohtaloita  riitti mukaan.

Kommentit