Alli Haapasalo: Tytöt tytöt tytöt (2022) ****

Rönkkö, Emma ja Mimmi

 

Kaunis, herkkä, suora ja ilmeisen rehellinen elokuva kolmesta nuoresta naisesta. Vanhempana miehenä osaan olla sanomatta mitään ihmeellistä naisten suhteesta miehiin, rakkauteen saatikka seksiin. Yht´äkkiä alan ajatella, keneen kolmesta heidän ikäisenään rakastuisin. Ei tarvitse kauan ajatella -tietenkin Mimmiin (Aamu Milonof). Ei ehkä sen takia, mitä kaikkea hän elokuvassa tekee, vaan hänen silmänsä ja katseensa loistavat sielukkuutta, lämpöä ja rakkautta.


Kolme naista - Mimmi, Emma ja Rönkkö tulevat ystäviksi, auttavat, ja tukevat toisiaan. He särkevät välinsä, Mimmi sanojensa mukaan jopa tahallaan, mutta taas he toimivat tavalla - ehkä nykytodellisuudessa tytöille ja naisille luontevammalla kuin pojat ja miehet - joka saattaa heidät samalle sohvalle iloitsemaan.


Pidän elokuvaa feministisenä eli minun ajatusmaailmassani sukupuolten tasa-arvoa kannattavana. En osaa selittää - ehkä siinä on jotain yhdestä lempisloganistani: Pidä puolesi- älä alista äläkä alista



Kommentit

  1. Entisenä tyttönä elokuva kyllä kiinnostaisi. Tämä ei taida olla vielä katsottavissa Yle Areenassa (eikä enää elokuvateattereissa)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin sen Via Playlta, jonka kuukausimaksu on jotain 49,90 €, ja sieltä sitten ilman vuokraa

      Poista
  2. Siitä on jo jonkin aikaa kun katsoin tämän elokuvan, mutta mieleeni jäi erityisen hyvin surulliset kohtaukset joissa korostuu se että elokuvan päähenkilöt ovat vielä tyttöjä, eivät aikuisia, ja kaipaisivat ehkä enemmän aikuisten turvaa. E.K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Nyt kun ajattelen, mitä E.K. kirjoittaa, hoksaan, että noinhan se on , mutta toisaalta he siis hakevat turvaa toisistaan. Aikuisista kun ei sitä tässä tarinassa taida saada.

      Poista

Lähetä kommentti