Jouluvisa 2022

Minkä kaupungin koulu?

 

1. Missä maissa elävät tunnettuna mallina elokuvassa Guled ja Nasra Nasraa esittävä Yasmin Warsame ja Guledia esittävä näyttelijä Omar Abdi ja ohjaaja Khadar Ahmed? Entä mistä maasta he kaikki ovat kotoisin? Yhteensä kolme maata.


2. Minkä kotimaisen dokumentin tärkeässä laulussa lauletaan "Me olemme kestävyysvaje" ja sitten Kaavin kunnan vanhusten hoito yksityistetään Attendolle ja roboteille?


3. Minkä ammattikunnan edustajia ovat miehet, jotka toteuttavat ajatusta, että ihminen on parhaimmillaan hieman humalassa elokuvassa Yhdet vielä (Dryk)?


4. Missä koulumaailmaan sijoittuvassa elokuvassa 13-vuotias tyttö aiheuttaa saman ikäisen luokkatoverinsa pojan kuoleman? Monet asianosaiset kokevat syyllisyyttä, mutta yhteinen suru hillitsee tytön ja pojan vanhempien eri yhteiskunnallisten ja poliittisten taustojen yhteentörmäyksen.


5. Mikä kuuluisa amerikkalainen elokuva päättyy siihen, että psykiatri selittää, miksi murhaaja teki mitä teki? (Minun mielestäni selitys on turhan moniselitteinen ja sormia heristävä ja jopa epäuskottavan psykopatologinen harvinaisuudessaan)


6. Ketkä kolme eri henkilöä ovat ohjanneet seuraavat Heikki Turusen romaaneihin perustuvat elokuvat a) Simpauttaja, b) Joensuun Elli c) Kivenpyörittäjän kylä?


7. Seuraavat kolme elokuvaa ovat naisten ohjaamia. Siis ketkä naiset? a) Skavabölen pojat b)Pelon maantiede c) Armotonta menoa - hoivatyön lauluja. Lisäkysymys: Millä suomenkielisellä nimellä Skavaböle tunnetaan ja mihin kuntaan se kuuluu? Minkä kunnan vanhainkoti c-kysymyksessä lakkautetaan/yksityistetään?


8. Markku Pölösen elokuvan Oma maa pääosia esittävät Oona Airola ja Konsta Laakso. Toinen itä- ja toinen länsi-Suomesta lähtöisin. Siis mistä?


9. Ja sitten tosi helppo. Kuka on ohjannut elokuvan Bar bahar? Miten elokuvan nimi jatkuu suomeksi ja mitä sen tapahtumapaikka Tel Aviv tarkoittaa suomeksi?


10. Heinäkuussa hänen vangittiin jälleen. Hän on ohjannut mm. elokuvat Taxi Teheran ja Kolme naista. Siis kuka?


11. Mennään Atlantin yli. Kuka esittää nimiosaa elokuvassa Salainen agentti vanhainkodissa? Missä maassa elokuva on tehty?


12. Tämän blogi alussa hyvin monen katsomaksi elokuva osoittautui elokuva nimeltä Miekkailija. Mitä tuo nimi on sen maan kielellä, mihin tapahtumat sijoittuvat, mikä on tapahtumakaupunki ja kenen kuolemaan elokuvan onnellinen loppu perustuu?


Kommentit