Spiram Ragvahan: (2018) Surman sävel ****

 

Tähdet tulevat pitkälti muistoista, jotka liittyvät kahteen elämänkumppanini kanssa tehtyyn Intian matkaan, joista toisessa laskeuduimme silloiseen Bombayhn, ja toisessa lähdimme takaisin Suomeen Mumbaista. Muuten antoisat kansalaisjärjestömatkamme tuottivat toki armoitetut kotiintuliaiset sekavuustiloineen ja vatsavaivoineen, kun erehdyimme Mumbaissa ottamaan gintonicin jäillä.


Bollywood -elokuva tarkoittaa hindunkielistä tuossa kaupungissa tehtyä tanssi- yms. elokuvaa á la Hollywood. Surman sävel - alkuperäisnimi Andhadhun lienee suomeksi "sokeasti", ei onneksi ole bollywoodia, vaikkakin siinäkin ensimmäisenä roolihahmona oleva murhataan bollywoodtähti.


Pääosan rooli on pianistilaulajallla ,joka ensin esiintyy tekosokeana, sitten sokeutuu tosissaan kunnes lopussa taas ottaa entisen roolinsa. Elokuva kuvaa toistuvasti intialaisia kummallisuuksia, uskontoja, korruptiota, elinten myyntiä ja vaihtokauppaa sekä poskettomia kasti- ja tuloeroja. Juuri kun luulee, että nyt pahikset joutuvat kiipeliin, niin roolit vaihtuvat. Eivät hyviksetkään ihan viattomia ole.


Elokuvan ohjaaja on kasvanut ja sijoittanut elokuvan kaupunkiin nimeltä Pune. Senhän me kaikki tiedämme, onhan kaupungissa yli kolme miljoonaa asukasta

Kommentit