Pyhäin päivä ja Svenska dagen - visa

Pyhäin päivä ja Svenska dagen - visa


Ensin pyhä



1. Kenen tekstiin perustuu elokuva Pyhä perhe ja ketkä esittävät perheen alkoholisti-isää ja tämän vaimoa?


2. Entä kenen romaaniin perustuu elokuva Pyhiesi yhteyteen ja kuka se ohjasi?


3, Tämän dokumentin ohjasi Markus Lehmuskallio vuonna 2017 ja siinä ovat äänessä mm. Tarja Halonen ja emerituspiispa Wille Riekkinen. Mikä on dokumentin nimi, johon sisältyy sana pyhä?


4. Kuka lauloi kreikkalaisessa samannimisessä elokuvassa Ei koskaan sunnuntaisin?


5. Minkä nimisessä´- kalenteripyhämme nimen sisältävän - vuonna 1975 ilmestyneessä elokuvassa Jaakko Pakkasvirta kertoo Urho Suomalaisen (rooli) perheen katkerasta omakotitalon rakentamisesta


ja sitten svenska


6. Minkä nimisen vuonna 2020 valmistuneen, suositun suomalaisen elokuvan alkuperäiskieli on ruotsi? Ohjaajan sukunimi on ruotsinkielinen.


7. Minkä nimisen samana vuonna ilmestyneen suomalaisen elokuvan alkuperäiskielen nimi olisi arvostelijoitten mukaan pitänyt olla myös ruotsi, koska historiallisen henkilön, josta se kertoo, äidinkieli oli ruotsi. Ohjaajan sukunimi on suomenkielinen.


8. Missä Klaus Härön elokuvassa elokuvan nimen mukaista tyttöä yritetään pakottaa opettelemaan ruotsia, vaikka se ei ole hänen äidinkielensä


9) Minkä nimisen vuonna 1998 valmistuneen kotimaisen elokuvan alkuperäiskieli on ruotsi? Sen on kirjaksi kirjoittanut Monika Fagerlund ja ohjannut Claes Olsson?


10. Jörn Donnerin vuonna 1970 valmistunut elokuva on alun perin osin ruotsinkielinen, mutta jälkiäänitetty suomeksi. Elokuvan nimen mukaista naista esittää Harriet Andersson ja hänen lastenhoitajakotiapulaistaan Marja Packalen. Minkä niminen elokuva?


Kommentit