Hong Sang soo: Nainen joka juoksi karkuun (2020) ****

Kaksi naista hukassa

 

Hong Sang soo: Nainen joka juoksi karkuun (2020) ****


Vaikeasti ymmärrettävä elokuva. Pakeni tai kielsikö nainen, jonka mies oli poissa kotoa, parisuhteensa vaikeuksia. Itse ajattelin että mitähän hyvinvointivaltion Etelä-Korean länsimaisen hyvinvoinnin ja itä-aasialaisen kulttuurin yhteensovittamattomuus saa aikaan nais(t)en elämässä.


Katsojan kannalta ärsyttävät pinnalliset ihmissuhdekeskustelut pakottavat keskittymään eikä ainakaan mitään kunnon toiminnallisia ristiriitoja kaipaava katsoja saa tyydytystä odotuksilleen. Siitäkin huolimatta, että entisiä parisuhdetilanteisia muistellaan - tosi kohteliain ja epäuskottavinkin sanakääntein.


Kun Soulissa ollaan, niin Pohjois-Korea vuoristomaiset näkyvät komeina aika ajoin. Mikähän merkitys sillä on? Tulkinta jää katsojalle - siinä niin kuin koko tarinassa.


Jos yksinkertaistan omaa fiilistä, niin kysymys on porvalillisen elämän onttoudesta - ottamatta kantaa Pohjois-Korean tilanteeseen






Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Elokuva on lähtökohtaisesti toiminnallisesti tylsä. Onneksi on niin että blogissani on pakko keskittyä koko elokuvaan ennen kuin se sijoittuu omaan elämänkokemukseen, nykytilanteeseen ja tuevaisuuden näköoloihin - niitten muodostaman maailmankatsomuksen yksilölliseen tunne- ja ajatuskokokemukseen

      Poista

Lähetä kommentti