Aleksi Salmenperä: Häiriötekijä (2015) ***

Tommi Korpela ja Eero Ritala


 

En muistanut, että olin katsonut elokuvasta aiemmin kaksi ensimmäistä kohtausta. En oikein päässyt jyvälle, pidin epäuskottavina ja suljin television.

Nyt - osin tämän blogin takia - katsoin koko elokuvan. Mitähän sivistyssanoja sitä keksisi kuvaamaan kymmentä sketsiä - korni, groteski, absurdi. Ja suomeksi ällöttävä, tympäisevä, oksettava, kuvottava mutta silti olevinaan tai ehkä juuri siksi, hauska tai koominen. Minua, hiukan muutenkin totista, vanhaa miestä ei naurattanut kuin kerran enkä muista enää, missä kohtaa.

Toisaalta ymmärrän, että moni elokuvasta pitää. Minä pidin erityisesti Eero Ritalasta erilaisissa luuserien osissa. Hän nousi minulle osissaan antisankariksi jo siksi, että uskalsi ottaa nuo ei-menestyjien roolit, puhumattakan miten vahvoilla paljon puhuvilla eleillä ja ilmeillä toteutti ne.

Tommi Korpela taivutetaan moneen, mutta miksi niin monissa tehtävissä muutenkin "kulunut" mies, esiintyy tässäkin melkein joka sketsissä. No, onneksi hän ei ole niin siloposkinen kuin esim. Clark Gable tai James Stewart.




Kommentit

  1. Katsoin elokuvaa vain pätkän, sillä se p_____n hukkuva, riehuva kuoleva oli liikaa. Muistaakseni edellisellä katselukerralla kävi samoin: ei naurattanut. Tai naurattipas, nimittäin se sketsi kaiken osaavasta, alkukantaisesta ihmemies Ukosta, ei niinkään miesten kuin naisten käytöksen vuoksi. Kiltti tyttökin meni halpaan, kun antautui silmät säihkyen alfauroksen käsittelyyn.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti