Lasse Naukkarinen: No comments (1985)


Asuin tuona aikana Hyvinkäällä, meillä oli kaksi pientä lasta ja aika oli minulle yhteiskunnallisen aktiivisuuden vilkasta kautta. Kuuluin perin vasemmalla laidalla olevaan SDP:n paikallisyhdistykseen ja istuin kauden jopa valtuustossa ja sain varoituksen äänestäessäni vastoin ryhmän päätöstä mm. laskettelurinteen rakentamista Kulomäkeen. Hyvät marja- ja sienimaastot saivat kyytiä. Osallistuin myös Hyvinkään elokuvakerhon toimintaan

Niinpä elokuvan teemat - kaupallisuuden ja juppiuden  nousu ja vaikkapa yhteiskunnalliset protestit ja rauhan marssit -  koskettavat läheltä. Myös ns. tavallisten ihmisten varsin vaatimaton elämä saa elokuvassa sijansa. Vaihdoin myös työpaikkaa vuoden 1981 lopulla erityislastenkodista SAK:n ammattiyhdistysopistoon, ja yritin siirtää lastensuojelussa oppimaani heikomman ja poikkeavan  puolustamista opetukseeni. Se vielä onnistui työnantajan ja työntekijän välisessä suhteessa, mutta ei helposti ay-liikkeen keskinäisissä väleissä.

Sattumoisin dokumentin ohjaaja on syntynyt samana vuonna kuin minä ja ainakin yksi tapahtuma elokuvassa on Hyvinkäältä. Pekka Erosen nostalginen analyysi  elokuvasta Turun Sanomissa on mukavaa luettavaa.

Odotan mielenkiinnolla palkittua dokumenttia.


No comments - funkkistalo Lohjalta

Kommentit