Elliot Silverstein Paukkurauta-Kati (1965)

En ole koskaan ollut ns. länkkäreitten ystävä. Tämän katsoin lähinnä Jane Fondan takia.

Fondahan oli kypsemmällä iällä rauhanaktivisti, vastusti Vietnamin sotaa ja toimi kansalaisoikeuksien ajajana. Hän puolusti myös intiaanien oikeuksia ja myöhemmin hänestä tuli feministi. Poliittisena aktivistina hän tuki demokraattien Tom Haydenia ja oli tämän kanssa naimisissa 17 vuotta.

Eipä olisi Henry Fondan tyttären tuon elokuvaroolin perusteella kasvavan tuohon suuntaan.

Elokuvassa Fondasta, juuri valmistuneesta viattomasta ja kohteliaasta opettajasta tulee "tyttö joka ei enää itke". Raaka tappaja ampuu hänen isänsä, ja Kati kerää porukan, joka ryöstää junan ja lopulta yksi heistä ampuu tappajan. Itse asiassa Lee Marvin esittää heitä molempia.

Elokuvassa on amerikkalaistyylistä joukkotappelua, ampumista, ratsuja ja vankkureita, kapakoita ja juoppoja sankareita ja hiukan romantiikkaakin. Jane Fonda on elokuvassa 27-vuotias, vauhdikas ja komea, Wikipedian mukaan 173 senttiä pitkä.

Jane Fonda ja Tom Hayden

Kommentit

  1. Elokuvien katselu on minulla jäänyt niin pahasti Wikipedia-kirjoittelun varjoon, että tämä on viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt (tilanne 1.5. klo 9). Tästä leffasta oli hyvät mielikuvat mutta nyt se ei enää hirveästi innostanut. Ehkä olin nyt vain liian väsynyt plus hauskat käänteet olivat ennestään tuttuja. Musiikki oli edelleen hyvää Nat King Colen vedellessä viimeisiään (tupakka tappaa).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti