Ridley Scott: Thelma&Louise (1991)

Naisten vapautumisen, jopa feminismin kulttielokuva sai aikanaan valtavan kassamenestyksen. Itsekin muistan siihen ihastuneeni ainakin muutaman tosi kuvottavan ja sovinistisen mätämunamiehen maneerien pilkkaamisen ansiosta. 

Nyt minua kuitenkin häiritsi jälleen tuo amerikkalainen action ja aseen käyttö ongelmien ratkaisijana. Texas, raiskaustausta ja baseball-sovinisti, simppeli aviomies tuovat selitystä ja uskottavuutta tapahtumille.

Joukossa on myös inhimillinen ja viisas poliisi. Takaa-ajo kymmenine poliisiautoineen menee överiksi. Emansipaatio ja voimaantuminen on tapahtumien pohjana, mutta amerikkalainen väkivalta ja vauhti syö minun ikäiseltä suomalaiselta tarinan uskottavuutta - ainakin tuon yhden tähden verran.

****

Kommentit

  1. 15-vuotiaaseen minääni (jolloin olen kyseisen elokuvan ensi kertaa nähnyt) teki erityisen suuren vaikutuksen Brad Pitt:in roolisuoritus epäluotettavana, mutta niin vastustattomana hulttiona.
    Myös muut näyttelijät onnistuivat roolisuorituksistaan erinomaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ymmärtänyt blogin idean hienosti. Ei ole kysymys "oikeasta" arvioinnista, vaan omasta katselukokemuksesta ja sen synnyttämistä ajatuksista ja tunteista. Kiitos.

      Kommentoi mielellään lisää.

      Poista

Lähetä kommentti